Wandelcoach Maaike

Stil zijn

Stil zijn

Ik begin meteen maar met een bekentenis: Ik ben hier, zacht uitgedrukt, niet altijd even goed in. Werk, studie, hobby's, sporten, familie, vrienden, hond, onderhoud aan huis en tuin, administratie, boodschappen. En ondertussen talloze lijstjes met klusjes die niet vergeten mogen worden afwerken: Kaartje aan jarige kennis sturen, hond ontwormen, batterijen in de rookmelders vervangen, tandartsrekening declareren, nieuwe sokken kopen, gootsteen ontstoppen, slakken uit regenlaarzen peuteren… En dat het liefst terwijl de radio staat te tetteren en ik tussendoor regelmatig social media en mijn telefoon check.

Herkenbaar?

Het is simpel: Er is gewoon altijd iets te doen. En toch is het zo fijn en belangrijk om af en toe een momentje voor jezelf te nemen. Een momentje om écht even niets te doen. Te mijmeren. Te hangen. Te liggen of te lopen. Je misschien zelfs te vervelen. Maar vooral even niets dóen. Want als je geest even niet wordt beziggehouden en afgeleid door whatsapp, de tv of de tientallen klusjes, dan pas komen nieuwe ideeën boven borrelen of krijg je de kans om op te merken hoe je je eigenlijk voelt en wat er allemaal leeft in je hoofd en hart.

Voor mij is het strand de perfecte plek. Er is geen internet, radio of gezelschap en er zijn geen klusjes. Lopen, liggen, zwemmen. Verder niets. (Oké. Behalve mijn rond stuiterende hyperactieve hond dan :)).

Wanneer neem jij weer even zo’n momentje? Vandaag alvast een kort momentje en daarna een kruis in je agenda ergens in de komende week voor een langer moment?

Een mailtje sturen naar info@coachmaaike.nl mag natuurlijk ook. Dan plannen we samen een moment in om wandelend (of voor mijn part liggend) even te laten zijn wat is.