Wandelcoach Maaike

Vruchten plukken

Onlangs vroeg iemand mij: Wat heb je van deze periode geleerd en wat ga je in het vervolg doen om dit te voorkomen?

Ik wist het niet. Ik had op alle momenten met de op die momenten beschikbare informatie steeds de best mogelijke beslissingen proberen te maken. En ik geloof niet dat ik 'een volgende keer' iets anders zou doen.
Ik werd onzeker door de vraag. Was ik niet te zelfverzekerd? Zag ik grote fouten over het hoofd? Had ik toch een bord voor mijn kop of een gigantische blinde vlek? Als een bezetene begon ik al mijn gangen na te gaan om de eventuele fouten in mijn handelen te proberen te vinden. Helemaal niet fijn om te doen. En belangrijker nog: In dit geval totaal zinloos. Het leverde me (behalve een onzeker rotgevoel) niets op!

Veel fijner en zinvoller is het om te kijken naar je successen. Welke successen heb je beleefd? En van welke actie/beslissing uit je recente/verre verleden pluk jij nog steeds de vruchten? (Jaja, de foto hieronder komt niet zomaar uit de lucht vallen... 😜😁) Wat maakte dat je dit kon doen? Kun je iets uit deze successen meenemen naar het 'nu' of de toekomst? Enne... Heb je jezelf wel eens bedankt voor deze actie/beslissing...?