Wandelcoach Maaike

Poten in de klei

'Met je poten in de klei'

Je voeten sjouwen je de hele dag rond. Dus je mag er best een beetje lief voor zijn! Wat aandacht voor je voeten hebben is meteen een hele fijne manier om even uit je hoofd (je denken, je piekeren, je plannen) te komen en in je lijf te landen.

Zomaar een paar kleine ideetjes waarmee je oneindig kunt variëren:

Geef je voeten (onder de douche, op de bank, in bed) een lekkere massage. Of masseer de voeten van je partner of kind. :)

Ga stevig staan. Voel hoe je gewicht over je voeten is verdeeld. Breng afwisselend wat meer gewicht naar je linker- en rechtervoet en verdeel je gewicht uiteindelijk eerlijk over je twee voeten. Leun een beetje voorover en achterover en breng uiteindelijk het gewicht mooi in het midden van je voeten. Je kunt er nog een meditatie aan toevoegen waarbij je je voorstelt dat er mooie dikke boomwortels uit je voeten de grond in groeien. Dat staat nog eens stevig!

Maak een wandeling op je blote voeten, bijvoorbeeld op het strand. Blijf tijdens het wandelen met je aandacht bij je voeten. Bij hoe je je voeten afrolt, bij het gewicht dat op je voeten leunt, bij hoe de ondergrond voelt aan je voeten. Wandel over verschillende bodems. Op het strand bijvoorbeeld de gladde betonplaten, het warme zachte zand, het stevige koude harde zand, zand vol met schelpjes, het frisse zeewater.

En? Wat deed deze lieve aandacht voor je voeten met je?