Wandelcoach Maaike

De coach

Ik ben Maaike Berbée, ik ben geboren in 1985 en ik woon samen met mijn hond Bonnie in Anna Paulowna.

Naast mijn werk als (plusklas)leerkracht, hoogbegaafdheidspecialist en zelfstandig kinder- en jongerencoach, coach ik volwassenen in de buitenlucht. Het leven heeft me diverse stevige uitdagingen voor de voeten geworpen, en ik heb aan den lijve mogen ervaren wat de kracht is van verschillende soorten begeleiding en coaching, van yoga en mindfulness en van betrokken, toegewijde en enthousiaste professionals. Dit heeft er mede toe geleid dat ik ervoor heb gekozen om, naast mijn brede basis van opleidingen en trainingen, mijn levenservaring in te zetten om andere mensen op weg te helpen. En hoe heerlijk is het dat ik mijn werk mag combineren met wat ik het allerliefste doe..? Buiten-zijn!

Ik ben graag en vaak buiten. Om te tuinieren, om te luieren, om lange wandelingen met de hond te maken, om yoga te beoefenen, om te skaten en om de wind in mijn haren te voelen. Mijn absolute favoriete plek is het strand. Ik probeer er een paar keer in de week heen te gaan voor een wandeling en geregeld neem ik er een frisse duik. Het strand is voor mij de ultieme plek om in contact met mijn lijf te komen, om mijn hoofd te legen, om te fantaseren en te mijmeren, om te mediteren, om emoties de vrije loop te laten, om me fris en gezond te voelen, en om problemen in het juiste perspectief te zien (want wat zijn we eigenlijk nietig en onbeduidend temidden van al dat immense natuurgeweld!).

Je hebt zelf ook vast wel eens ervaren hoe je op kunt knappen van simpelweg even buiten zijn. Het coachen in de natuur is dan ook prachtig om te doen. Het letterlijk in beweging komen en de mooie symbolen die we onderweg tegenkomen hebben een versterkende werking op de mooie processen die in coachingssessies plaatsvinden.

Ik sta te trappelen om er met jou op uit te trekken en mooie ontdekkingen te doen! Ga je met me mee?!

Relevante opleidingen

2002-2006: Leerkracht Basisonderwijs (Ipabo Alkmaar)
2006-2008: Vakbekwaamheid Leraar Bewegingsonderwijs + Motorische Remedial Teaching (Ipabo Alkmaar / Inholland Alkmaar)
2010-2012: Master Special Educational Needs. Specialisaties: hoogbegaafdheid, oplossingsgerichte coaching, veranderingsprocessen (Fontys Amsterdam / Utrecht)
2014-2015: Mindfulness in het onderwijs
2015-2016: Opleiding Kindercoaching voor Professionals (Atma Instituut Amersfoort)
2018-2019: Jij Natuurlijk Opleiding (Natascha Bruti, Natuurlijk Coachen)

Trainingen 2016
Training basisvaardigheden wandelcoaching (Atma Instituut Amersfoort)
Training 'Spiegelen met honden' (Take the Leash, Schalkhaar)
Trainingen 2017
Dynamieken in Patchwork gezinnen (Hellinger Instituut, Groningen)
Workshop Natuurcoaching 'Keuzes maken' (Innersteps, Baarn)
Workshop 'Weerbaarheidsspel voor pubers' (Ingrid Aaltink, Nijverdal)
Trainingen 2018
Masterclass Kindertekeningen lezen en begrijpen (Eveline Ruitenberg, Kinderen Beter Begrijpen)
Workshop 'Schatgravers'
5-Daagse training 'Teken je gesprek' (Bianca Leeuwerke)
Coachingsprogramma 'De 7 Wandelingen' (Het Coach Bureau)
Trainingen 2019
Training NLP Tijdlijn Therapie (BivT, Beverwijk)
Lezing 'Gevoelige kinderen met een sterke wil' (Sandra Kleipas)
2-Daagse training 'Individueel opstellen met ouders' (In Bloei, Wouthiera)

Co-coach Bonnie

Bonnie is een zwerfhond uit Portugal en ze is sinds februari 2016 bij mij in Nederland. Bonnie heeft ADHB (Alle-Dagen-Heel-Blij). Ze is gek, blij, lief, enthousiast, gevoelig, druk, speels, een jager, voorzichtig, dapper, flexibel, sportief, eigenwijs, energiek, grappig, slim en koppig. En omdat ze zo gevoelig en puur is, is ze erg goed in het spiegelen van ons gedrag. Als zowel jij, ik als Bonnie daar plezier aan beleven, mag ze mee tijdens de wandelsessies.