Wandelcoach Maaike

Werkwijze

Tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking bespreken we kort wat er speelt en waar je mee aan de slag zou willen gaan. Meestal meestal geef ik je al één of meerdere verdiepende vragen mee om de vraag waarmee we aan het werk gaan helder te krijgen. Vervolgens maken we een afspraak op een voor ons allebei geschikte locatie.

Tijdens de coachingssessie beginnen we doorgaans met het helder krijgen van de hulpvraag: Welke vraag leeft er, waar komt de vraag uit voort, stel je de juiste vraag?

Hierna plan ik vaak een moment van stilte in. Het kan een korte stiltewandeling zijn waarbij ik je soms een vraag of opdracht meegeef. Maar het kan ook een ontspanningsoefening of geleide meditatie zijn. Het doel ervan is om wat meer uit je hoofd te komen en contact te maken met je lijf, je gevoel en je intuïtie.

Daarna kan het gesprek alle kanten op gaan. Het kan zijn dat we wandelend praten over het thema, maar het kan ook juist zijn dat we niet praten maar in de natuur 'aan de slag gaan' met krachtige oefeningen. Onderweg zetten we de symbolen van de natuur in. Eigenlijk altijd komt er wel iets op ons pad dat perfect past bij het thema van de sessie. Denk aan een kruispunt of een wegblokkade. Een prachtig uitzicht of een stevige regenbui. Passerende dieren of het geluid van de wind...

We beëindigen de sessie met een moment van reflectie. Wat neem je mee uit de sessie? Ga je vervolgstappen zetten? En maken we een vervolgafspraak of heb je voldoende om zelf mee verder te kunnen?

Iedere wandelsessie is een grote ontdekkingstocht. Er kan van alles gebeuren en hoe een sessie verloopt is afhankelijk van jou en van mij, de omgeving en de locatie, de vraag, het weer en het seizoen, en van de verrassingen die de natuur voor ons in petto heeft… Ga je mee?

Praktische zaken

De coachingssessie gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Alleen bij extreem weer zullen we er in overleg voor kiezen om de coachingssessie in mijn praktijkruimte aan huis plaats te laten vinden of te verplaatsen naar een andere datum.

Draag prettige wandelschoenen waarvan het niet erg is als ze een beetje vies worden, en trek kleding aan die past bij de weersomstandigheden.

Houd er rekening mee dat er op de meeste locaties geen toilet is.

Een wandelcoachingssessie duurt meestal rond de 75-90 minuten.

Laat het me weten als er (fysieke) omstandigheden zijn waarmee ik rekening moet houden.

Algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden Wandelcoach Maaike.pdf